Тоник за тъмна коса може да даде свежест на вашия образ. Как да използвате светъл, тъмно кафяво, пепеляв, лилаво и червено тоник за тъмна коса? Колко продължи?

Тоник за тъмна коса

Характеристики и предимства

Тоник – това е козметично средство, предназначено за промяна на цветове или оттенък на косата. В по-светъл нюанс дарите локонам с него, без предварително изсветляване няма да стане. Сам той е в състояние да даде тъмна косата красива и по-дълбоката сянка.

Преди бои тоници имат следните предимства:

  1. Лекота на използване;
  2. Оцветяване компоненти тоник не проникват в дълбочина и не оказват пагубен ефект;
  3. Той се произвежда лека и щадящую цвят;
  4. В продължение на две седмици оттенък, ще се измие и ще се появи нова възможност за експериментиране;
  5. След прилагането на тоник за коса няма да бъдат засегнати, те ще изглеждат по-силни и блестящи;
  6. След провеждане на процедура за оцветяване, съвсем не е задължително да закупи специализирани средства за грижа за боядисани коси;
  7. В състава на тоник, обикновено липсва амоняк, но в същото време се намират хранителни съставки, извършващи грижи.

Цветове и нюанси

Многообразие от цветове и нюанси тоници може да доведе до създаването на нов начин. Брюнеткам трябва да се помни, че нюанси, които са много по-леки собствените си коса, най-вероятно, те не са подходящи. В най-добрия случай косата ще останат същите, а в най-лошия те потускнеют.

Брюнеткам по-добре да избирате следните цветове: златисто-кестен, златен орех, тъмно кафяво, шоколад, канела, черен, индийското лято, тъмен шоколад. Необичайно на тъмните косата ще изглежда дива слива, бордо, червен кехлибар, махагон, синьо, лилаво и други ярки нюанси. С помощта на специална технология с помощта на тоници може да създаде ефект омбре.

От светли нюанси, като например: бял, сив, пепеляв, перла или blond темненьким на момичетата и жените по-добре ще бъде да се откаже в полза на по-тъмни и близките си, към собствения си цвят.

За побеляване на косата, тонизира, обикновено не се използват, тъй като те закрашивают не повече от 30% седины. Понякога обладательницы косата като оттеняют седину лилав тон.

Как да изберем

За да разберете какъв тоник ви костюм, чета палитра от цветове, предложената от производителя. Обърнете внимание на проби от изходния цвят и получени в резултат тонизиране.

Ако вие се съмнявате в това, което можете безпогрешно да закупите тоник оттеночный за черна коса, не забравяйте за това, че на тъмна основа не всички нюанси ще бъдат видими. Обикновено, брюнетки спират своя избор на шоколадови и червени нюанси. А ако ви се прииска да се получи по-светъл нюанс, без предварително изсветляване тук не може да се мине. Това не е много сложен процес, но изисква определени умения и много по-добре ще бъде, ако вие се обърнете към професионалисти.

Преди тонированием трябва да се уверите, че избраният от вас цвят е наистина този, който сте искали. За това трябва да се боя тоник отделна прядку. И задължително направете тест за алергична реакция. Държа на него може да е на открито участък от кожата.

Ако вече боядисате цялата глава и резултатът не ви приемат, то не се отчайвайте. Повечето тонирующих средства се отмива след няколко път след измиване на главата. След смывки можете да си експериментирате и да вземем друг цвят.

Как да използвате

За по-равномерно оцветяване на тоник е най-добре да се прилага върху влажна коса. За оцветяване ще ви трябва: само окрашивающие средство, ръкавици, гребен с редки зъби, кърпа, мазен крем.

Крем трябва да опиша линията на растеж на косата с цел защита от източване на боя. След това на ръка трябва да се носят ръкавици, а раменете покрийте с кърпа. Оцветяване по-добре да започнем от тила, движейки се към предната част, а за удобство на разделете къдрици на отделни прядки. Обикновено, след боядисване косата не трябва да се скрие в пакет, можете да разберете това от инструкции, както и точното време, необходимо за завършване на процеса, което, като правило, различните средства за разни. Поддържано в рамките на допълнителното време, внимателно изплакнете с боя под течаща вода, с възможно използване на шампоан.

Ако искате да получите по-светъл оттенък, а косата предварително трябва да се облекчи или да мелирование. Тонировать мелированные коса – това е по-бережная процедура от боядисване или изсветляване. Тя ще ви позволи да промените сянка на няколко тонове и да си прическата ефектна. За да се провери как се заеме цвят, след провеждане на избелване, трябва също така избирателно боя направление и да я държи толкова, колкото са планирали боядисване на косата, тя ще се необходимото количество боя. След боядисване е задължително нанесете върху косата ухаживающую маска или балсам.

Класация на най-добрите

При съставянето на класацията са били взети под внимание отзиви от други купувачи, възможност за многократно приложение, способността да укрепват, възможност колорирования, устойчивост цвят, цена, естествеността на цветове, лекота на нанасяне и съответствие на резултата на очакванията.

Оттеночный балсам Тоник

Е един от най-популярните тонирующих средства. Той произвежда щадящее въздействие, има възможност за оцветяване в различни нюанси, в зависимост от времето на действие, най-простата процедура оцветяване, естествен нюанс, демократичните цена, балсам за след боядисване ефект, запазването на цвета за дълго време.

Боя-мус от Schwarzkopf, без амоняк

Това е по-скъпо средство за тонизиране на косата в сравнение с предходната. Тя бързо петна, достатъчно трайно, придава наситен цвят и красив блясък. Средство има натурален състав и се грижи за косата. Мус е много лесен за използване и притежава приятен аромат.

Оттеночный шампоан Лореаль Color Gloss

Това лекарство се произвежда боядисване в наситени цветове, помага да се възстанови естествения глиц и гладкост на косата. Това е един прекрасен шампоан за поддържане на наличния цвят и създаване на нова. Той е с приятен мирис и оптимална консистенция. Цветен филм, който се образува след прилагането на средства, които не се свива под въздействието на ултравиолетовите лъчи.

Коментари

Очарователните представителки на прекрасния пол с тъмен цвят на косата избират тоници, когато искат да направят свой собствен цвят по-тъмен, или оттенить на друг, например червено, синьо или рыжеватым. Възторжени отзиви за получения резултат не принуждават себе си да чакат. Промяна на прически се случва достатъчно бързо, радва наситен цвят и блясък направления. Освен това, както казват жените, попробовавшие тоник, се ползват, те могат да бъдат доста често, което е измит той бързо боя и почти напълно, след което има страхотна възможност да опитате с други нюанси.