Може би това е, сешоар за стайлинг на коса с дюзи или професионален устройство, портативен ниска асистент, на което е удобно да се взема в пътя? Нека продължим заедно.

Първият сешоар е бил представен на съда на обществеността през 1890 г. и му отне само 100 години, за да се превърне в незаменим атрибут на представители на нежния пол. Какъв сешоар е подходящ за вас? Може би това е, сешоар за стайлинг на коса с дюзи или професионален устройство, портативен ниска асистент, на което е удобно да се взема в пътя? Нека продължим заедно.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Първият сешоар е огромна конструкция, която бе приел в салон Александра Гольдефроя (автор на изобретение) и представлява една тръба, испускающую топъл въздух

Различни сешоари – различни цели

Професионален модел

Такива сешоари за коса може да се съзерцава в ръцете на стилисти, те са най-високи показатели на мощност и са в състояние да изсъхне косата в най-кратък период от време. В повечето случаи те са многофункционални и са оборудвани с различни приложения за създаване на укладок.

Сешоар подходящ за всеки тип коса и можете да бъдете абсолютно сигурни, че правилното използване не води до вреда локонам.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Професионален сешоар – многофункционално устройство, което може да създаде различни видове укладок

Битови модели

Домакински сешоар е да се избере някой, който има достатъчно време за привеждане на косата в ред след процедурата на миене. Една малка мощност кара да похарчите малко повече време за получаване на сухи къдрици.

Моля, обърнете внимание! Евтини домакински модели се нагряват неравномерно и могат да горят косата, така че избор в неговата посока си струва да се прави само по това, кой има по-здрави коса и използва изкуствено сушене в редки случаи.

Компактен сешоар

Този модел ще оценят момичета, които живеят във високия ритъм и постоянно движение. Наличието на сгъваеми дръжки му позволява да се побере дори и в дамска чанта. Компактен дизайн, имат два недостатъка – това е много малка мощност и липсата на допълнителни дюзи.

Най-новото изобретение на стомана модели на батерии, които са изключително удобни за пътя, където няма достъп до електрическата мрежа.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Ако все още не знаете как да изберем сешоар за чести пътувания, обърнете внимание на сглобяеми модели

А какво има вътре?

Към избора си струва да се подхожда не само ръководи от външния вид, въпреки че и той е важен, но и качество на изработката.

Корпус сешоар трябва да се извършва от висококачествена пластмаса. Евтин материал – прекия път към са краткотрайни и дори наранявания. При високи температури на такава пластмаса силно се нагрява и излъчва остър и неприятен мирис гари.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Сешоар – това е електрически уред, който е на първо място трябва да бъде безопасно и качествено

Метални нагреватели – много от евтините модели от категория компактни и домакинството. Те са неравномерно се загрява на косата и изискват колосални време на сушене.

Добър сешоар носи вътре в керамичен нагревател, който по-често могат да се срещнат в професионални модели и високо качество на домакинството.

Какво е мощност и как да го избирате

Основен показател за ефективността на сешоар – мощност. Много хора погрешно смятат, че от силата зависи температурата на въздуха. В действителност мощност влияе само върху скоростта на въздушния поток, выдаваемого сешоар.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Мощност помощник на изсушаване на косата се определя от състоянието на къдрици и честотата на използване

Вид на косатаПрепоръчителна мощност
Чуплива, суха къдрициНе повече от 1200 Вата. По-високи показатели да навредят на косата ви и не ви помагат да се създаде привлекателна полагане.
Дълги, гъсти и тежки косиПовече От 1600 Вата. Тази енергия е достатъчно за създаване на пищност и обем дори и в корените.
За цялото семействоАко ви е необходимо универсално решение. Изберете съд, в който производителят е положил възможност за регулиране на мощността.

Моля, обърнете внимание! Мощност, посочена от производителя и онази, която ще получите при употреба, ще се различават на 8-13% в по-малките страна. Това се дължи на факта, че европейската техника предназначена за напрежение в 230v, както в Русия, както е известно, напрежението на ток – 220v. Разликата в 10 волта „изяжда“ лихвите мощност.

За функциите и насадках

  1. Функция йонизация позволява да се неутрализират статичното електричество и защита на вашите къдрици от изсъхване, което е особено важно в период, когато активно се използват отоплителни уреди.
Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Инструкция за ионизирующему фену ви позволява да го използвате дори на много изтощена коса

  1. Функция „студен въздух“ предвижда полагане, без да я повреди висока температура, е особено вярно обладательницам тънка и слаба коса .
  2. Конструкция на всеки сешоар предполага наличието на филтър, който предпазва от прах вътре и косата . Възможност за смяна на филтър значително ще удължи трайността на девайса.
Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Наличието на сменяеми филтри – гаранция за дълготрайност на устройствата

  1. Дифузор представлява дюза с сквозными отвори, които пропускат въздух . Благодарение на тази насадке се осигурява по-бережная за сушене на косата, тъй като въздухът става по-мек.

Разновидност на тази дюза – активен дифузор, който създава обем в корените, благодарение на наличието на движещи се „пальчиков“.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Дифузор не само безопасно изсушава косата, но и осигурява приятен масаж на кожата на главата

  1. Възел, оборудвани дори и евтините модели на фенов . Наставка представлява малко сплющенный цилиндър, който позволява да се създаде точков въздушен поток. Такъв елемент ще бъдат оценени от тези, които ежедневно създава полагане на ръцете си.

При честа полагане на косата придобиване на модел с ширина планини в диапазона от 70 до 90 мм, ако сешоар ви е необходимо за самото сушене – от 90 до 110 мм.

Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Сешоар с възел от Babyliss (цена от 54 до 100 USD )

  1. Сешоари за коса, които на професионален език се нарича стайлерами, се продават с приставка във формата на четка . Това придобиване ще позволи да не се мисли за закупуване на гребени за оформяне на косата със сешоар.
Как да изберем полезен и сешоар за стайлинг на коса

Снимка на сешоар-стайлера PHILIPS HP-8651/00

  1. Фрикционните накладки — много полезно изобретение, което ще се хареса на много жени, тъй като позволява да се разделя на кичури, докато работите на процеса на сушене.
  2. Сензор за контрол на влажността може да се намери само в професионалните модели . Той определя нивото на влажност на косата и температура на въздушния поток. Като изсъхване на къдрици скорост на потока пада в автоматичен режим.
  3. Още едно предимство на скъпите модели – система за автоматично изключване. След като си сложиш сешоар на повърхността, сензор го изключва и включва при вдигане.

Изход

Производителите на домакински уреди предлагат широк избор от средства за полагане на ( виж също статията „Избираме сешоар за изсушаване на косата: 5 важни параметъра + полезни функции“ ).

Но вашите насоки трябва да стане не външният вид на устройството и именитость на компанията-производител, както нужди на косата и е въпрос на сигурност и в този труден за управление избора ще помогне на видео в тази статия.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!