Защо детето пада косата? Това се случва в резултат на увреждане на фоликулите, както и при възрастни, което е съвсем естествено. Ако косата пада към кой лекар да се обърнат? Sisa Кайсина. Политиката на главата: причини за появата и лечение на Проект Лариса.

Защо детето пада косата? Това се случва в резултат на увреждане на фоликулите, както и при възрастни, което е напълно естествен процес. Въпреки това в някои случаи се наблюдава повишена загуба на коса. Подобни случаи могат да сигнализират за нередности в организма и появата на сериозни здравословни проблеми. Ето защо, когато косата пада при децата, важно е неотлагательно да разкрие причините за това явление и да вземат необходимите мерки.

Загуба на коса бебета

Косата пада и при деца: възможни причини, профилактика и начини за лечение За първи път на родителите трябва да се справят с проблем в периода на ранна възраст на техните деца. По-голямата част от деня гръдния кош на детето е в легнало положение. Интензивно триене на кожата за всички видове повърхности при завиване на главата води до образуването на плешей и плешиви петна. Меки vellus коса, падам на бучки и отпадат по естествен начин.

Ако косата пада и при деца в тази възраст, на родителите не се безпокойте, свързването на подобни прояви с тежки заболявания, при условие, че общото здраве на детето в норма. Съвсем скоро стар „пушок“, който дойде с главичката на детето, се възстановява под формата на по-груби косми.

Следващия период на активна загуба на коса при деца – на възраст 5-6 години. В това време в детската организма се случват активни хормонални преобразуване, в хода на които са меки, тънки волосики се заменя с по-строги „за възрастни“.

Определен процес протича при някои деца е напълно незабелязано за родителите. Косата пада постепенно. На тяхно място бързо се появяват други. Ако детето е силно падане на косата в определен период от време, най-вероятно, причината може да служи като ги спутывание на бучки. Така че да се избегнат подобни прояви, на родителите си струва да осигури на бебето от специални грижи.

Косопад при деца от 6-8 години

Косата пада и при деца: възможни причини, профилактика и начини за лечение Загуба на коса, децата в тази възраст е отделен разговор. В този период децата трябва да се адаптират към училище, възрастни правила, повишени физически и умствени натоварвания. Намирането на постоянен стрес, често причинява обилна загуба на коса.

Основна причина за загуба на коса в определена възраст – прекалено тонус и преумора на тъканите, в резултат на което се случва зажатие космените луковици и съответно прекъсване на питателна храна развиващите волосинок. Въпреки това, понякога за премахване на богата плешивост е необходима квалифицирана медицинска помощ. На следващо място, помисли, какво да правите ако детето ви пада косата, на причините за подобни прояви.

Което не трябва да се предприемат за премахване на плешивост при детето?

Има няколко често срещани методи, до които прибягват родителите, опитвайки се да се подобри състоянието на косата и за децата си. Но повечето нямат никакъв смисъл. Нека да разгледаме, какво не трябва да правите, ако косата пада и при деца:

  1. Рязане на детето налысо. Всеки момче постепенно се оформя представа за собствения си външен вид. Многократните прически налысо с цел подобряване на състоянието на косата след периоди носенето на дълги къдрици не води до нищо положително. Подобни действия предизвикват у децата само дискомфорт, особено при момичетата.
  2. Прилагането на катран, масла и билкови екстракти. Редовното нанасяне на последните на чувствителната детска кожа не само носи малко полза, но също може да стане причина за появата на химически изгаряния. По-голямата част от лечебните масла и екстракти забранено да се прилагат за грижа за детски коса. Някои от тях предизвикват алергични реакции.
  3. Прилагането на лечебните козметични препарати. Косата пада и при деца и възрастни, по различни причини. Въз основа на това, някои терапевтични средства трябва да бъдат използвани само въз основа на истинската етиология на заболяването.

Тения

Косата пада и при деца: възможни причини, профилактика и начини за лечение Действа една от най-честите причини за обилно ядене, загуба на коса деца. В основата на проблема е гъбична инфекция, която засяга здравите фоликули.

На главата на децата, които страдат от гъбични, възникват характерни запълват с обломанными и отпадна коса. Посочените статистически имат овална или кръгла форма.

Най-доброто решение за идентифициране на заболявания действа посещение на квалифициран специалист, като остъргване на кожата и изследване на пробата под микроскоп.

Изкореняване на тения позволява прилагането на съответния противогъбични лекарства. Допълнително се използват специални шампоани, подмладяващи космения покривка.

Гнездная алопеция

Косата пада и при деца: възможни причини, профилактика и начини за лечение Както и в предишния случай, проявления тук благоприятства образуването на кожата облысевших парцели кръгла форма. Последните не са признаци на възпалението и действат абсолютно гладки. Освен това се появи широка засегнатата област може в продължение на дни.

Причината за развитието на гнездной алопеция се счита за намаляване на имунитета. Практиката показва, че повечето плешиви петна при качествено лечение станали обрасли косата в рамките на няколко месеца. За съжаление, все още не съществува единна наркотик, способен да елиминира гнездную алопецию. Единственото вярно решение тук се застъпва правилното, балансирано хранене, прием на витаминни комплекси.

Травма на космените фоликули

Косата пада и при деца: възможни причини, профилактика и начини за лечение Това е още един често срещан проблем, поради която детето косата пада. Причините за определени явления, които се намират в прекомерно натяжении на косата. Редовно ширити тугих косичек, всички видове опашки – всичко това води до нараняване на космените пръти.

Често децата сами са си навреди, страдащи от така наречената трихотилломанией, че се превръща в навик извадя собствена коса. Най-често такава диагноза е очевидно за самите родители, тъй като се проследи подобни действия е лесно. Отстраняване на проблема позволява на поведенческа терапия, прилагането на програми за релаксация и психологически техники.

Детето пада косата – какво да правя?

Косата пада и при деца: възможни причини, профилактика и начини за лечение За да реши проблема, като за начало си струва да разкрие истинската причина. На родителите си струва да се обърнете към педиатър, провежда необходимите изследвания, да направят анализи. Като цяло, за подобряване на положението в състояние да помогне на следните мерки:

  1. Правилната грижа за косата. Придобиване следва единствено гипоалергенные шампоани, средства на естествена основа. За да се поддържа косата на детето в добро състояние, достатъчно, за измиване на главата няколко пъти в седмицата.
  2. Хранене на детето трябва да се консумира обилно количество храна, наситена с витамини и микроелементи, необходими за растежа на косата. В диетата задължително трябва да бъдат включени плодове и зеленчуци, плодове, млечни продукти, месо и риба, зърнени храни, бобови растения.
  3. Психическото състояние на детето. Както вече беше отбелязано по-горе, ако детето е в месец на косата пада, броят на които не отговаря на понятието норма, това може да се дължи на влошаване на морал. За да се избегнат подобни прояви, си струва да прекарват повече време с малко дете, го обграждат с внимание и грижи. В краен случай може да се обърнете за помощ към детето на психолог.
  4. Прилагането на средства от народната медицина – добро решение за възстановяване на изгубени коса. Ефективни средства за тук действат: кисело мляко, отвара от лайка, бадемово масло. Въпреки това, лечебни маски трябва да се водят на главата на бебето е не повече от 20 минути, внимателно наблюдава за реакция на кожата. В противен случай могат да се появят зачервяване и алергични реакции.

В заключение

Както се вижда, в повечето случаи причините за загуба на коса деца помисля. Така че, за да се избегне причиняването на вреда на здравето на собствените си чеда, на първо място, заслужава да се обърнат към специалист. Всъщност по-добре е още веднъж да се презастраховат. В края на краищата загубата на коса често действа следствие от развитие на сериозни заболявания.