На видео – къна и басма на боядисаната коса. Как се нанася шатуш на боядисани тъмна коса и какъв резултат може да се постигне, разказва тази статия.

На всички е известно, че най-често срещаните и безвредни природни бои — това е къна и басма. Още в древността тези средства, използвани за оцветяване на къдрици. Алергия тези съставки предизвикват изключително рядко. Косата може да се оцвети в различни цветове. Разбира се, химически компоненти дават по-разнообразна палитра от цветове, но и вреда, те носят значителни. А ето къна и басма много внимателно влияят на косата, дори и развиването им и по този начин по-добре.

В какви цветове може да се получи?

Избора на цвят, който искате да получите, трябва да знаете за това, което всички нюанси могат да се окажат след смесване на определени пропорции. Избор на определени пропорции на компонентите, можете да да получите по-широка палитра от цветове. Също така и време на експозиция играе важна роля. При това можете да видите, че цветовете започват от светъл кестен до черно.

На снимката — резултати боядисване на коса с къна и басмой:

Боядисване на коса с къна и басмой: съотношение на отзиви

Ако обичате да експериментирате, можете да опитате да получите наситен червен оттенък. В този случай в състава трябва да се добави сок от червена боровинка или на cahors. Органични кафе помага да кестен цвят с наситен блясък. Сок от цвекло помага да получите на цвят бордо.

Правилното провеждане на процедурата

Къна – това е продукт, който се извлича от листата на лавсонии. Освен това се използва за боядисване може само прах с жълто-зеленикав цвят. Басму също се получава от листа, но на друго растение, наречен индигофера. Ако направления постоянно оцвети басмой, цветът постепенно ще се натрупват и стават насыщенней.

В процеса на оцветяване трябва да се ползват някои препоръки, които ще ви помогнат да избегнете някои грешки. Ето няколко съвета:

 1. Прибори от метал или пластмаса не е подходящ за отглеждане на къна и басмы. За това е необходимо да се прилага порцеланова купа, а за разбъркване използвайте специална четка.
 2. За времето на оцветяване трябва да знаете, че то ще зависи от това, колко дълго ще се запази смес на главата. Така минимално време на експозиция може да бъде 15 минути, а максимално може да достигне и 3 часа.
 3. Ако косата боядисани с къна, а след това трябва да използвате пластмасова шапка. В случая с басмой шапчица не се изисква. Но може би, че тя ще подтекать. Следователно, под ръка трябва да се кърпички.
 4. Шията трябва да увийте, по-добре сложи на стара дреха, която съвсем не е жалко. В резултат на всякакъв вид замърсяване ви няма да се страхуват.
 5. Задължително контура на челото и на врата трябва да се справят с крем, за да избегнете оцветяване на кожата. В края на краищата, къна и басма са способни да се боядисват не само къдрици.
 6. Не забравяйте да отделите достатъчно време измиване на разстояние под. Иначе после ще ви бъде трудно с чесане, тъй като в прядях ще остане на прах.
 7. Ограничете миенето на главата в първите три дни, особено измиване с помощта на шампоан.
 8. Само след първото миене ще видите най-добрият резултат за оцветяване. Ако сте решили да подкраситься преди важна среща, тогава по-добре е да правите това преди време, около седмица преди събитието.

На видео – оцветяване на коса с къна и басмой:

Познаването на тези правила, можете да се предпазят от важните и сериозни грешки. Но също така е важно да знаете как да се готви съставки за оцветяване. Така че трябва да се запознаете с инструкциите за боядисване. Къна обикновено се изсушава косата. Така че трябва да се направи така, че това не се е случило. Хну може да се разрежда в кефире или да добавите етерично масло. В резултат на това те не само ще се превърне, но все още ще получат и хранителни съставки.

При отглеждане на басмы използват само вода, никакви други течности не са подходящи. Ако косата е суха, най-добре хну се разрежда кисело мляко.

Ако косата е мазна, а след това ще отговарят на оцет с вода. Достатъчно е 50 грама кагора, за да направления са станали червеникав оттенък. Подгряване на хну в никакъв случай не може. Той е изпълнен с факта, че багрилни пигменти умират, а косата няма да получат желания наситен цвят.

При приготвянето на оцветяване на състава трябва да го направи желаната консистенция. Ако съставът ще бъде течен, той неравномерно окрасит къдрици и просто растечется. Ако съставът ще бъде много гъста, а след това го красящая способност не се проявява. Състав просто се втвърдява на повърхността.

При заливании басмы вряща вода ще можете да направите наситен цвят след боядисване. Задължително в процеса на боядисване на коса в ръка трябва да се носят ръкавици. Ако предварително косата се измие и малко да изсъхне, а след това красящая способността на състава се прояви по-добре.

На видео – оцветяване на коса с къна и басмой, съотношение на страните:

За определена дължина на косата се нуждае от около следното брой компоненти:

 1. За кратко достатъчно от 30 до 50 грама на прах.
 2. Ако косата до шията, а след това се нуждае от около 100 грама средства.
 3. С дължина до раменете нужда 150 грам оцветяване на състава.
 4. За дълга коса ще отиде до 300 грама на прах.

Боядисване на коса с къна и басмой: съотношение на отзиви За тези, които искат да разберат как да възстановите косата след боядисване и с помощта на някои инструменти, струва си да отидете и прочетете съдържанието на статията.

А ето как се случва оцветяване на косата безцветна къна, описани подробно в тази статия.

Така трябва да се разбере, как да си върне естествения цвят на косата след боядисване:

Кои са най-добрите шампоани за мазна боядисана коса има, ще помогне да се разберат видео от тази статия.

За получаване на кафяв оттенък извадка на средствата е 20 минути. За получаване на шоколадови цветове ще отнеме около 1. 5 часа. Студени и черни на цвят изискват откъси оцветяване на състава в продължение на 2 или дори на 3 часа. За да нарисува седину, запази състава трябва да е не по-малко от 3 часа.

Какви пропорции къна и басмы трябва да се вземат?

 1. За получаване на каштанового цвят хну и басму трябва да се вземат в равни пропорции.
 2. Две части басмы и една част от къна трябва да се вземат, за да се получи черен цвят на косата.
 3. Две части къна и една част от басмы се смесват за получаване на бронзови цветове.

Ако вие се съмнявате в избрани пропорции, тогава може да се проведе експеримент, само на една нишка. Какви съставки ще ви помогнат да направите цвета по-интересно?

 1. Лъжичка шафран добавя към водата и се вари в продължение на 5 минути, след това този състав се отглеждат хну. В крайна сметка, може да получите на цвят, имитация на старо злато.
 2. Медово-златист оттенък получават с помощта на добавянето на куркума и отвара от лайка.
 3. Златист наситен цвят се получава при добавяне на добре смлени на цветя от лайка в състава на къна.
 4. Отдавна е известно, че в състава се добавя кафе, за да получите шоколадов оттенък.

На видео – къна и басма на боядисаната коса:

Ако сте избрали състав, а след това трябва да решите с начин на оцветяване. Изборът не е толкова голям, но го има. Първият метод – самостоятелна. В този случай на шевелюру нанесе първо хну, а след това басму. Вторият метод – едновременно. В този случай косата обагрени веднага приготвената смес.

След боядисване косата не се лекуват с шампоан, а само се измива с помощта на балсама остатъците от сместа. Балсам ще помогне и да се запази цвета, да, и песъчинките всички ще си отидат по-бързо с косата си.

Как се боядисват сива коса?

Сива коса също може да се нарисува с помощта на смес басмы и къна. Но си струва да знаете, че по-добър резултат успее да постигне, ако се направи оцветяване по няколко пъти. Понякога сива коса не просто отстранен от общата маса на косата, но и заемат по-голяма част. В този случай е необходимо първо къдрици се боядисват с къна. Повторно оцветяване се извършва вече от смес от компоненти. Да изберете необходимата комбинация от продукти може да бъде самостоятелно.

Ако след боядисване ще видите, че цветът е твърде ярък, това не трябва да се тревожим. В този случай ще помогне растително масло, което се изисква разпределете по цялата дължина на косата. Масло първо се загрява, а след това се нанася върху косата, укутывая пакет. След това косата се измива с шампоан. Толкова наситен оттенък изчезне, ще стане по-мек. А косата ще получат порция хранителни вещества. Не си струва тази процедура се извършва за повече от един път. В противен случай косата ще стане само по-мазни. Още един път – при обработка на всяка боядисана на кичури и сапун.

На видео – боядисване на коса с къна и басмой побеляване на косата:

Руса коса

Много жени се интересуват, дали може да се боядисвам руса коса басмой и с къна. Много професионалисти могат да изразят своето категоричное „не“. Но всъщност има и друго мнение. Така че тук не си струва боядисване на руса коса само басмой. В този случай може да е не само лошо се боядисват косата си, но още и да получите непредсказуем резултат. Така че-трябва да се добавят в състава на хну.

Боядисване на коса с къна и басмой: съотношение на отзиви

Ако окрасили косата дадени естествени компоненти, това може да се удължи ефекта от оцветяването. За това къдрици трябва да се изплакнете с разтвор. Трябва да се разбърква 2 супени лъжици басмы и 2 супени лъжици къна, залейте с вряла вода в количество от 2 литра. След като сместа се охлади, след което му е нужно просто да се отцеди. Сега от него просто се изплаква косата след всяко измиване на главата.

Също така в никакъв случай не се нуждаят от боядисване на косата с химически составами, докато напълно не си отиде басма. Задължително косата по проекта се изплаква с хладка вода, а ето измиване шевелюру най-добре е топла.

Как се нанася шатуш на боядисани тъмна коса и какъв резултат може да се постигне, разказва тази статия.

А ето какво се има мнението на лекарите за боядисване на коса по време на бременност, може да прочетете в тази статия.

За всеки, който иска да разбере какви са съвременните бои и основните технологии за боядисване на косата съществуват, ще помогне да се разбере информацията от статията.

А ето как изглежда на снимка оцветяване шатуш на кестенява коса, може да видите в тази статия.

За тези, които искат да разберат как се прави маска за коса от кафе, за оцветяване, си струва да отидете и да видите видеоклипове.

Коментари
 • Вероника, на 26 години: „ Пробвала съм се боядисват косата в черен цвят с помощта на къна и басмы. Така в процеса на отглеждане аз допълни в състава на киселото мляко. Цялата смес се наносила на косата и укутывала с помощта на хавлиени кърпи. Имах нужда от около 5 часа, за да получите желания резултат. Според препоръките на експерти не съм сапун шевелюру шампоан. В края на краищата всички алкални компоненти влияят зле на косата. Така полученият цвят със сребрист оттенък много ми хареса. Само има един недостатък. Косата на втория ден малко стомана мирише на кисело. А шампоан може да бъде не по-рано от три дни след боядисване.След около 10 дни косата приемат шоколадов цвят, който трае дълго. Така че тук аз все още продължават да краситься къна и басмой“.
 • Олга, 31 г.: „повече от 3 години аз красилась с помощта на басмы и къна. Така че тук няма никакви проблеми, аз изобщо не знаех. Шевелюра е за насипни товари, с изключение на наситен цвят на косата стават все повече и здрави. За оцветяване аз обикновено се използва от отделни метод на боядисване. Но след това решава да се разбърква компоненти, ефектът е толкова добър. Но как тогава аз защо нещо се е преместило в обикновена боя. И по-добре да съм аз, това не прави. Това е просто ужас, като косата стомана пълзи, за размера на речта изобщо не вървеше. Така че, ето сега отново се купи хну с басмой, ще се възстанови шевелюру“.
 • Светлана, на 30 години: „Моят опит за оцветяване с къна не е много добър. Може би съм извършила нещо нередно. Но къдрици стават много сухи и са се превърнали буквално в слама. Разбира се, обикновената боя също изсушава косата. Трябва задължително да се използват овлажняващи маски, ако има склонност към изсушаване“.