Сешоар-четка — удобно приспособление за оформяне на косата. С помощта на прическа може да стане по-бързо, а на кичури изглеждат така, сякаш току-що излязъл от шоурума.

Времена, когато е за оформяне на косата е задължително трябваше да държат сешоар в едната ръка, и четка за коса — в друг, в миналото. Вече има устройство, което съчетава в себе си и двете от тези компоненти.

Освен това, сешоар, гребен ви позволява да създадете полагане на салонного ниво на дома, отколкото спестява домашен бюджет.

Технически характеристики на сешоар-гребени

Принцип на действие

Основната задача сешоар-гребени — формиране подреждане с помощта на сменяеми въртящи се или невращающихся дюзи. Техният брой и модификация са разнообразни. По този начин, влажен локонам веднага да придават желаната форма.

Ако в качеството на приставка се използва брашинг, горещ въздух стайлера, насочени към щетинкам, изсъхва и веднага накручивает направления.

Дори и най-лесният styler може да задоволи всички изисквания на своите обладательницы. Така, с къси косата си или на нуждите на една позната и традиционна полагане на достатъчно минимални настройки на устройството.

Но за тези, които се интересуват вид на дома мини-салон, разработчиците натовариха устройство множество дюзи и допълнителни възможности.

Мощност на апарата

Това е основният показател, на който обръщат внимание и на купувачите. От него зависи максимална скорост и температура на подаване на въздух, което оказва влияние върху крайния резултат прически.

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Най-малката мощност-сешоар-гребени — 400 W, тя е подходяща само за самото полагане на къси косата.
При мощност 600 W и по-горе ви се появява повече възможни варианти за стайлинг направления.

Максимална и оптимална мощност — 1 kw. Такъв апарат е подходящ за сложни прически, създаване на еластични къдрици, от къдрици и т.н.

Режими на работа и допълнителни опции

Колкото повече режими на работа, толкова повече възможности, за да изберете подходящи за всяка отделна прическа. Режими може да бъде два или три: горещ въздух изсушава шевелюру, топло — помага при полагане на студено (по избор) — предоставя резултат.

Най-приемливата температура на използване на — 60 градуса, оптималното време за загряване — до две минути.

Що се отнася до допълнителни опции, след което, в зависимост от модела стайлера, те могат да бъдат такива:

 • Ионизация
  Лекува шевелюру, предпазва я от електрификация и отрицателното въздействие на горещ въздух. За разлика от обикновените фенов, отопление мультистайлера с ионизатором се случва много по-бързо.
 • Овлажняване с пара
  Полезна функция за да създадете къдрици, както и за защита на косата от изсушаване.
 • Въртящата се четка
  Максимално удобно устройство, което при определени умения свежда до минимум лични усилия и възможност да се объркат при полагане.

Съдържание на пакета сешоар

В най-простия си вариант в комплекта е включена една наставка. Но може да се купи в магазин за битова техника.

Професионален сешоар-гребени за оформяне на косата са окомплектовани с по три-шест дюзи с различни диаметри и форми, всяка от които има своето предназначение:

 • за създаване на големи къдрици подходяща кръгла четка за зъби или накрайник с прячущимися зъби;
 • за еластични малки вълни — маша малък диаметър;
 • за директни обемна коса — брашинг;
 • за изправяне — накрайник във формата на половинки брашинга или плоски клещи и т.н.

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Също така има специален накрайник за разнищване на косата в случай на неуспешна измама и кръгла четка с естествен косъм за даване на шевелюре гладкост и блясък.

Добре, когато под всяка от тях има служба, която предпазва от прах и влага. Това се отнася особено за естествена четина, която при неаккуратном се справя бързо пушится и заламывается.

Предимства пред конвенционалните сешоар

Сешоар-гребен харесва на жените, благодарение на своите очевидни предимства пред прост сешоар. Това е:

 • За Удобство на приложение.
 • Спестява време за подреждане и нейната устойчивост.
 • Възможност за създаване на различни образи.
 • Спестяване на пари, тъй като при наличието на базови умения ефект на домашна подреждане не се различава от салонной

Благодарение на насадкам сешоар-четка за зъби замества много уреди: обикновен сешоар (инструмент може да се използва без дюзи), плойку, утюжок и т.н. Така че тя се нарича още мультистайлером.

Освен това, има уреди, които не работят от мрежата, а се батерии и дори на газ кутии, което е много удобно, ако трябва да се направи полагане на пътя.

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Как сложете на косата с помощта на сешоар-гребени

При избора на типа помисли не само за желаната крайната форма прически , но и дължината на кичура коса.

Ако те са дълги — идеално кръгла, с който може да се прибира зъби — тя не ще им спутаться. За къса коса е удобно дифузьор, който увеличава обема.

За стайлинг с помощта на сешоар-гребени е подреден, и, което е по-важно, по-безопасни, преди да започнете внимателно срешете косата си. Така ще се избегне рискът от entanglements и вырывания направления.

Процесът на полагане
 • Измийте косата и изчакайте, докато изсъхне.
 • Леко срешете шевелюру.
 • Нанесете термозащиту и стайлинговое средство по желание.
 • Изберете дюза и включете styler към източник на захранване.
 • Изберете направление ширина 2-3 см и навийте го около дюзи (ако styler с автоматична опаковка, възползвайте се от него).
 • Накиснете направление в тази позиция в продължение на 5-7 секунди.
 • Проработайте по същия начин цялата шевелюру.

Избор на модел и марка

Известни производители на стойност на името си и гарантира качеството на продуктите. Така производителите са:

Philips

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Фирмата предлага модел на Philips HP8664 (1000 W), която вече е успяла да получи по-голяма популярност.

Основните му функции — автоматично завъртане се монтира в две посоки, йонизатор, бережный режим на полагане, възможност за избор на скоростта на въздуха.

Има два типа различни диаметри, една от които — с прячущимися четина — е предназначен специално за безопасна работа на дълги кичура коса.

Styler е лесен за използване и дава качество с дълготраен ефект, без путанных на косата, но той не дава прикорневого обем. Калъф не е предвиден.

Braun

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Модел AS 530 (1000 W) е различна трайност и леко тегло. Styler има три режима на работа, от допълнителни опции — пароувлажнение и подаване на студен въздух. Идеален за обработка на средни и къси кичура коса.

Rowenta

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Rowenta CF 9320 (1000 W) с режим на студено обдува, йонизация, както и автоматично въртене на четките. Има две глави. Уредът е лесен за употреба. От минусите — температура в режим на студено обдува не е достатъчно ниска.

Babyliss

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Компанията Babyliss (1000 W) — известен производител на стайлеров. Нейният модел на Babyliss 2736E с керамично покритие дава бързо и качествено полагане. Недостатък на модела — шумна работа.

Rowenta

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Сешоар-четка за стилизиране на коса Rowenta Brush Актив (1000 W) е с керамично покритие. Комплект от две четки с мека четка. Диаметър на четки — 5 и 3 виж Има и функция за йонизация и режим на студен въздух.

Bosch

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Bosch PHA2662 (1000 W) има студен обдувом и способността на йонизация, влагозадържащ. Има 3 типа, чанта-калъф. Цената е по-ниска, отколкото в предишните приспособления.

Но има един съществен недостатък: при продължителна работа на висока температура в уреда прегрява и може да обагрям, така че трябва да изключите от мрежата и да продължи с полагане на изчака, докато той се охлади.

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

Съвети за използване на сешоар и четка

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

В резултат от използването на мультистайлера ви е угодно, при полагане на възползвайте се от следните съвети:

 • Изберете подходящ за вашата рошава коса режим и дюза
  Къси кичура лечение на първа скорост. Гъста или дълга — на втория. Къдрици се подкрепя с помощта на дифузьор. И не забравяйте, че колкото по-къса е косата, толкова по-малко трябва да е диаметърът на брашинга.
 • Вземете тесни направления
  В противен случай, те ще бъдат выскальзывать. Оптималната широчина — 5-7 виж
 • Първо, използвайте възел
  Това е специална наставка сешоар-гребени, която придава на косата обем в корените. Има не във всички модели. При липса на предварително повдигнете корените на косата с помощта на обикновен сешоар.
 • Прогревайте всеки кичур 5-7 секунди
  Ако времето е достатъчно — направление не накрутится, ако много — рискувате да изсъхнат шевелюру.
 • Полируйте само на краищата на косата
  Така вие не само придадите им здравословния сияен вид, но и да запазите обема.
 • Бъдете внимателни
  При немарливи работата на горещи метални глави, може да изгори кожата.

Къде да си купя и разходите

Купи сешоар-четка за коса могат да бъдат в магазините за битова техника. Стойност на уреда зависи от избрания марка и технически параметри на устройството.

Средната цена на обикновен мультистайлера в диапазона 2000-2500 хиляди рубли. Колкото повече той има допълнителни възможности, така цената ще бъде по-висока.

За да се предпазите от лошо качество на продуктите спре изборът на сешоар-расческе надежден производител с добри препоръки.

На какво да се обърне внимание при покупка

Сешоар-четка за стилизиране на косата: как да си изберете

 • Удобство
  При закупуване сешоар-гребени обърнете внимание на факта, че дръжката е удобна, а самият styler — не е много тежък. Можете дори да опитате 3-5 минути да отговарят на съответните накручивающие движение. Ръката не трябва да се отегчава.
 • Тегло
  Тегло и компактност са от особено значение, ако са предвидени да носят styler в чантата си. Но тежки сешоари имат дебела намотката на двигателя, така че служат много по-дълго леки.
 • Качество
  Проверете, за да се монтира сигурно са към писалката и не висящи, а бутоните не заедали. Кабел трябва да бъде гъвкав, не переламываться, особено в основата. Двигателят не трябва прекалено силно да вдигат шум.
 • Дължина на кабела
  Ако уредът ще се използва на закрито, ще оцените колко дължина на кабела отговаря на условията на интериора. Обикновено е достатъчно 2,5 — 3 метра. Ако тя е по-малко, най-вероятно вие ще изпитате неудобство при работа със стайлером.

Сешоар-четка за коса – това е полезен и функционален уред за красота-арсенал жени. Всяка стилни ежедневни или сложна вечерна прическа с локонами с него става лесна домашна процедура.

Но основното предназначение на стайлера — кокошки, и ако е необходимо от време на време, за лесно изсушаване направления може да се спре и в обичайното фене.

Видео: Възможности за оформяне на косата с помощта на сешоар-гребени

Благодарение на сешоар-зъби ще можете бързо и лесно да направите отлична полагане на уюта на вашия дом. Вижте нашите видео с възможности за стайлинг на коса, вдохновляйтесь и не се страхувайте да експериментирате.