Гребен/четка за начеса. Необходимо любительницам обемни прически. Електрическа четка за коса за оформяне на косата с ионизатором – уникална модерна разработка.

Гребен е важен и необходим аксесоар. Тя помага на момичетата бързо да доведе шевелюру в ред, оправям палав кичур и добре поставени им. Като правило, гребени всеки вид има своя собствена задача.

Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

От правилността на избора на гребени зависи от здраве и красота прически!

Важно е да знаете: разновидности на расчесок

Ако искате да не знаете проблеми с пускането, внимателно се отнасяйте избор гребени. Този инструмент ще ви помогне усмири къдрици, като ги прави послушни, красива и еластична. В резултат на главата ви винаги ще изглежда ухоженно.

В фризьорство наистина има много и най-разнообразни расчесок.

За домашна употреба имат всяка от тях изобщо не е задължително: за качествено полагане на собствените си ръце, достатъчно са няколко основни вида:

 • широка четка (или paddle brush);
 • термобрашинг (или vent brush);
 • четка за разнищване на направления (или detangling brush);
 • кръгли четки (или round brush);
 • четка със смесени четка (или mixed bristle oval brush);
 • гребен/четка за начеса (или teasing brush).
Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

На снимката: термобрашинги с различен диаметър

Вид на гребенОпределяне
Широка четкаИдеална за ежедневна употреба. Подходящ за направления всякаква дължина и дебелина. С помощта на широка гребени можете бързо да подправите прическа, премахване на выбившиеся прядки, или можете да си в ред, преди да излезете.
ТермобрашингПод термина „брашинг“ се крият професионални инструменти. Термобрашинг – това е кръгла четка за коса за оформяне на косата, обвивка, която е снабдена с отвори за пропускане на въздуха.

С помощта на термобрашинга може лесно да се направи полагане по време на сушене рошава коса.

Действайте по следния начин:

 1. Малко се отцежда къдрици топъл въздух.
 2. Вземете термобрашинг, поставете го под/над прядью най-корени.
 3. Бавно прочесывайте си, подсушивая директен въздушен поток.
 4. Методично лечение на цялата глава.
Четка за разнищване на направленияПредставлява четка с меки, дебели и гъвкави четина, които са поставени на голямо разстояние. Инструкция препоръчва да се прилагат такава четка за коса от мокри или влажни объркващи прядях.
Кръгли четкиИма два вида:

 • малки;
 • големи.

Първата отлично се справят с полагане на бретон или къси прически. Голяма подходящ за дълги къдрици или създаване на красив обем.

Четка със смесени четинаЧудесен съюзник за момичета, къдрици, които постоянно пушатся, прически бързо губят гладкост. Структури от различен материал неутрализират хлабината на косата, придавайки им мекота и еластичност. За по-качествен резултат на повърхността на косъм е възможно да се нанесе лак.
Гребен/четка за начесаНеобходимо любительницам обемни прически. Идеално място за прически всякаква дължина, т. к. предимно се използва в най-корени, предварително обработени с лак.
Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

Инструмент за идеална гладкост със смесена четка

Важно! Винаги избирайте гребени, с акцент върху вашия тип и дължина прически. Тогава те точно ще усмири и без проблеми, поставени къдрици.

Особености на съхранение

За да гребени за оформяне на косата прослужили ви дълго време, задължително спазвайте правилата за тяхното съхранение и използване.

Основните важни моменти са:

 1. Място за съхранение. Пластмаса и каучук инструменти опитайте се да държи далеч от различни нагревателни апарати. За дървени разрушителна ще влажна среда.
 2. Чисто . След всяка употреба задължително почиствайте четка за коса. Не трябва да бъдат и работа с дезинфектант.
 3. Индивидуалност. Опитайте се да не дава на своите гребени за ползване на други хора. От небрежност може да доведе до неприятни дерматологическим заболяване.
 4. Срокове на подмяна. Гребени понякога излизат от строя. Редовно проверявайте инструменти и, при откриване на дефекти, заменяйте ги с нови.
Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

Инструменти от дърво, не понасят влагата

Малките решения за красота прически

Съвременните производители на расчесок се стреми да върви в крак с технологичния напредък. Затова днес все по-често се появяват нови и уникални продукти, които помагат на момичетата бързо да си в ред. За тези нововъведения се отнася электрорасческа за стайлинг на коса.

Полагане и отопление

Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

Супер аксесоар с функция йонизатор

Аксесоари, задвижвани от електричество, има няколко вида. Различават се те по начина на излагане на шевелюру и разширени функции.

Например, на голяма популярност се радват:

 • четки с ионизатором;
 • с масажни функции;
 • с резервуарами за козметични продукти/лекарства;
 • с воден резервоар.
Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

Водна гребен ще полагане в пъти по-лесно

Вид электрорасческиХарактеристики
С ионизаторомЕлектрическа четка за коса за оформяне на косата с ионизатором – уникална модерна разработка. Въздействието на активните йони на учените в сравнение с действието на климатика.

Полагане на данни аксесоар бързо:

С функция за масажМасажни электрощетки – прекрасен избор за жени, които се грижат за здравето си. Сервира аксесоар импулси ще подобрят циркулацията на кръвта и укрепване на космените фоликули , което ще попречи на/да спре загубата.
С козметични източникВ специален резервоар можете да добавите всяко козметично средство или средство за защита. Тази четка за коса е идеална за хора с проблемна шевелюрой.

Също така тя е подходяща за терапевтични цели, т. к. нанасяне на лекарства може да се произвежда без пряк контакт с тях.

С воден резервоарИдеален за усмири непокорните къдрици. Същността на работата се състои в малък бутон, натискането на която се създава мелкодисперсную водна прах.

Благодарение на водна прах полагане става в пъти по-лесно. Шевелюра лесно распутывается и добре прочесывается.

Гребен-сешоар

Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

Професионален сешоар-четка с множество дюзи от BaByliss

Сешоар, тоалетна с гребен — още един добър продукт, който е в състояние да се ускори и подобри качеството на полагане. Той представлява комбинация от издухване и термобрашинга. Този инструмент е значително опростява целия ход на създаване на прическа.

Моля, обърнете внимание! Има сешоари със статични и крутящимися четки. При избора непременно опитайте и двата варианта, за да се разбере, какъв ви е по-удобно да правя полагане.

Най-често сешоар-термобрашинг се прилага за следните цели:

 • да изсъхне;
 • създаване на обем;
 • вълна от къдрици на една ръка.

Днес е да си купите такъв комплексен апарат може да бъде почти всеки магазин за електроника. Цената зависи от марката и допълнителни функции.

Например, четка и сешоар на Stoian струва само 220-10 USD. А ето продукт от Braun със замяна на дюзата и ионизирующими увреждания ще струва вече от 110 USD.

Забравете за проблемите с прическа: изберете правилните гребени за оформяне на косата

Едновременно изсушаване и стайлинг ще се оженят ви доста време

Заключение

Ако при вас не се получава да се справят с шевелюрой, погледни към своите инструменти. Те трябва да са подходящи за поставените от вас цели.

По-добре да разбера предназначение и начини за прилагане на различни расчесок ви помогне видео в тази статия.

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!