Получавам много комплименти. Коментар на специалиста: При използване на техника мелирования на тъмна основа. Тогава цветни кичури не изглеждат вулгарно, а вие не ще бъдете подобни на "кокошка Рябу". Видео за това как да направите мелирование на каре.

Рейтинг: Няма рейтинг

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Мелирование винаги е вярно, защото с него е толкова лесно преобразиться. Тя не просто дава прическа обем и игривост – тази техника на боядисване е в състояние да скрие външни недостатъци хубави модата. По какъв начин? Нека да разберем.

Основните принципи на мелирования

Качествено исполненное мелирование създава натурален триизмерен ефект върху косата. Тази техника на боядисване ще актуализира имидж, без да правите драматични промени. Но имайте предвид, че мелирование не съветват да се правят на черни коса или оцветени в ярки червени нюанси. В противен случай ви не се избегне неестествено контраст с отросшими корени.

Спецификата на техника мелирование на каре

Плюсове:

Минуси:

 • Процедурата за оцветяване отнема много време.
 • Ако основният цвят не е природен, а само че е боядисана мелирование се провежда през месец, не по-рано.
 • В каре отросшее мелирование изглежда помия. Затова е необходимо го актуализира по-често, отколкото в косите си дълги и средна дължина.

Как правилно да мелирование на каре в домашни условия

Етап първи: избор на боя

Боя за мелирования съществува в три варианта: крем, порошкообразная и маслена. Най-добре продаваният – крем. Подробности за мелирование на каре със снимка и видеоТя не се разпространява и лесен за нанасяне. Боя на маслена основа е по-плътен от останалите, боядисани кичури, а ето прахово – доста агресивно действат, плюс всичко, имат свойства, които са алергени.

Обръщайте внимание на това, какво точно е включено в комплекта за оцветяване. Задължително е присъствието на окислител и осветляющего прах, ръкавици, шапки, специален гребен и климатик.

Също така имате възможност да закупите готов комплект – такива има в линейках Лореаль, Гарньер, Шварцкопф, Палети или изберете необходимия опис поотделно.

Фаза втора: избор на начин на оцветяване

Има два начина на мелирования, които са приложими за оцветяване на каре. Мелирование с помощта на шапка и фолио. Запознайте се с тях и изберете подходящия за себе си.

Мелирование с шапочкой

Много лесен начин. Подходящ е мелирование за кратко каре и дължина до 15 см. Процесът се извършва с помощта на специална шапка с малки дупки.

Такъв аксесоар може да направи от себе си. Трябва да гумена шапка за плаванья или целофан за къпане и в шахматна дъска модел направите малки дупки. Ако закупите готов комплект за мелирования, подобна манипулация не трябва да свършите.

 1. На главата си със суха немити коси не ни държавна и с помощта на куката (невидимки, шипове, зъби, върха на гребени) вытягиваем тънки кичура. За интензивен резултат изтегли косата последователно от всяка дупка. Подробности за мелирование на каре със снимка и видеоЗа мелирования средна интензивност – през една. За рядък мелирования – от всяка трета.
 2. Подготвяме цвят на мастилото смес според указанията. Распределяем боя по прядям плоска четка.
 3. Оставете боята върху локонах, въз основа на желания резултат. Осветлението на един тон – 15 минути. Осветление на повече от три цвята – до 45 минути. Всичко зависи от изходния цвят на косата.
 4. Не махате шапка, смываем цвят на мастилото смес от косата си. Когато водата става прозрачна, отстранете шапка и ми цялата глава с прилагането на нейтрализующего шампоан за дълбоко почистване. Увлажняем косата климатик или гмуркане с шнорхел.
 5. Можете да използвате светлината тонировку безаммиачной боя. Това произвежда преминаването от цвят на цвят.

Мелирование с фолио

За да извърши процедурата трябва да се използват ленти от фолио с ширина 8-10 см.

 1. Определяемся, каква ширина и честота ще ни осветленные направления.
 2. Разредете боята, като следвате инструкциите на опаковката.
 3. Подробности за мелирование на каре със снимка и видео– Подходящо да се започне мелирование с пробора. Отделете тънък кичур на една кука или с остър връх гребени и положи я върху алуминиево фолио.
 4. Парцел в направление обесцвечивающую смес плоска четка и увийте в алуминиево фолио. Определя заколкой или щипка за коса.
 5. Мелируем първо, централна част, след това преминете към странично. Кичури в задната част на главата боядисани на последно място.
 6. Даваме боята време действа. След 20 минути, внимателно отворачиваем фолио на первоокрашенных прядях и радвайки се на степента на изсветляване. Ако цветът не е доволен, връщаме фолио на място и продължаваме да чакаме. Но не повече от 45 минути!
 7. Плавни движения стягиваем фолио с коса, главата ми нейтрализующим шампоан за дълбоко почистване, увлажняем косата климатик или гмуркане с шнорхел. По желание нанесете тонирующий балсам.

Вариации по видове коса със снимка

Снимка мелирования на каре с удължаване на

Диагонал на прическата още повече акцентируется благодарение на осветленным прядям. Пускането на прическата в леки къдрици, можете да създадете дързък и ефектен начин.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Снимка мелирования на късо каре

Такава промяна трябва да ви хареса, ако однотонная къса прическа приелась.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Снимка мелирования на боб-каре

Стилисти твърдят, че тези прическа и оцветяване просто са създадени един за друг.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Снимка мелирования на каре с бретон

Ще се изненадате, като светли кичура в челке подчертават елегантността черти на лицето и ще коригира формата на лицето.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Снимка каре с мелированием на кестен цвят на косата

Мелирование ще даде каштановому цвят многогранность и благородность.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Снимка каре с пшеничным мелированием

Особено пищно изглежда на брюнетках. Подарете си възможността да се почувстват фатална жена.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Предпазни мерки

Категорично забранено без провеждане на процедура по време на хормонален срив.

 • Бременни и кърмещи мелирование е противопоказано.
 • Не правете мелирование, ако косата наскоро са боядисани с къна, са били подложени на химическа завивке или имат слаба структура.
 • Не се боядисват направления, ако косата редки или са предразположени към силна коса
 • Уверете се, че оцветяване състав не причинява алергични реакции.

Мнения за мелировании на каре

Не ще бъде излишно да се запознаете с ревюта на тези, които вече лично изпробвах мелирование на каре, и да ги видите снимка преди и след. А съвети на нашия експерт, ще се насладите на получения резултат.

Светлана, на 32 г.:

Много ми харесва как изглежда мелирование на моята прическа. Но в последно време започна да забележите, че косата с всеки изминал ден стават все по-тънки и губят предишния блясък. Не бих искал да се върна към натуральному однотонному цвят.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Коментар на специалиста: да Върне блясъка и еластичността на осветленным на косата ще ви помогне маска, приготвена в домашни условия. Тя се състои от мед, киви и портокал. Смешаете плодове с мед в блендер и разпределете сместа върху косата. След отстраняване на маската за коса се оставя да изсъхне по естествен път.

Мария, 27 години:

Винаги беше на страната на дълга коса, но дойде този ден, когато аз решавах кардинални промени. Ме вдъхновиха снимка мелирования на удължавам каре, и още нито веднъж не съжалих за избора си.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Коментар на специалиста: Смяна на имиджа с помощта на мелирования, трябва да се помни, че по този начин огромно влияние върху структурата на косъма. Сега трябва правилно да се грижим за цвят и здравословното състояние на прическа.

Юлия, 23 г.:

Искаше да направи бои в по-тъмен цвят на косата и да направите оригинален начин. Мелирование отлично справилось с тази задача. Получавам много комплименти.

Подробности за мелирование на каре със снимка и видео

Коментар на специалиста: При използване на техника мелирования на тъмна основа най – важното- силно обезцветяване къдрици и да изберете нюанс, близък до оригиналния цвят. Тогава цветни кичури не изглеждат вулгарно, а вие не ще бъдете подобни на „кокошка Рябу“.

Видео за това как да направите мелирование на каре

Мелирование върху фолио се счита за най-настоятелен начин. Към днешна дата той е най-продаваният в салони за красота и фризьорски салони. Ако искате да пробвате в домашни условия, препоръчително е да си намерите помощник, или пък да седнете между две големи огледала. Така ще бъдете в състояние да разгледа косата от всички страни.

Придържайки се към всички тънкости на тази техника, вие лесно ще стигнете до желания резултат, независимо от това, какъв вид мелирования сте избрали. В края на краищата, оцветяване направления, макар и за кратко, но преобразява външния си вид. Представете си себе си по друг начин – и напред към преображению!

А имате опит в мелировании? Каква техника използва и останаха ли доволни от резултата? Кажете ни в коментарите!

Оценете статията