Къна за коса, за русых или кестени, светли или сива — това е естествен оцветител, използването на който дава абсолютно различни нюанси. Да се ползват с къна, без ограничения могат да бъдат тези, които тъмно кестенява коса, кафяви или кестенява.

Вероятно всяка жена поне веднъж в живота си е мечтал да се превърне в истинска рыжую бестию, притягивающую мнения от преминаващи мъже. Получи наситен златен цвят на косата е възможно, като закупуване на бои, които в продажба има огромно количество. Но трябва ли да се прилагат средства, в чийто състав влизат неразбираеми химически вещества, освен ако драстично да промени външния си вид, особено това се отнася за естествени блондинки и русых, е възможно с помощта на къна.

Оцветяване русых на коса с къна

Характеристики на естествен оцветител

Много момичета, особено на тези, който тепърва започва пътя си към съвършенство и перфектен външен вид, мечтаете за красива червена локонах, смятат, че ще им помогне червена къна. И те рядко остават доволни от резултатите, защото прахът, който се прилага от много жени, тя се прави от смлени на прах, листата лавсония. Затова той изглежда доста непривлекателна. Но това средство е известен още от древни времена. В наши дни то също така ефективно се използва за боядисване на коса, а все още, за да ги направи богата, красива и блестяща.

Къна за коса , за русых или кестени, светли или сива — това е естествен оцветител, използването на който дава абсолютно различни нюанси. Но прах не е толкова силен, за промяна на естествения си цвят напълно, особено ако им се радват темноволосые момичета. Така че, да се разчита на това, че с помощта на къна от брюнетка да се превърне в рыжеволосую, не си струва.

Разновидности на къна. Да се ръководят при избора?

Иранската, суданская, индийска къна, която има по рафтовете на магазините, наистина помага да се промени. Всяка от тях по своему добър, за което свидетелстват многобройни коментари. Но независимо от тези сортове не се ползват, крайният резултат зависи от естествения, оригиналния цвят.

Съвременните производители на индийската къна предлагат няколко варианта на продукта. В състава на предлаганите от тях прах се предлагат качествени натурални съставки.

 • Златно. Подходящ за русых и блондинки. Ако в готов на прах и добавете куркума на прах или малко канела, къдрици засияют още повече, и красив златист отблеск ще престане да бъде мечта, а ще се превърне в реалност.
 • Кафява. Предназначена за обладательниц светло кестени коса и тъмно русых. Ако добавите куркума на прах, къдрици стават приятен шоколадов оттенък.
 • Бургунд. Ако се разрежда прах свежевыжатым цвекло сок, може да се получи сочна череша цвят.
 • Махаон. Изглежда добре на кестени косата, които след оцветяване стават мед.
 • Черна хена не гарантира в наситен черен цвят. Точно така, както и бяла, няма да превърне жената в блондинка. Тя е в състояние само малко облекчи къдрици.

Съществува мнение, че тези бои съдържат евтини тоници, които позволяват да се получат нюанси, посочени на опаковката. За да не се хвана на примамката на измамници, купуват средство за оцветяване трябва да са надеждни, за присъединяване на производители и доставчици.

От какво зависи резултат от боядисване?

Оцветяване русых на коса с къна Ако косата е сива, а след оцветяване, те ще бъдат не такива, каквито ще станат тъмни след извършване на подобна процедура. Натурален прах – оцветител, се предскаже резултата от действието, което е много трудно, така да се каже с увереност, че ще се превърне в резултат на това, не може.

Се съмнява в това, че къдрици преди и след процедурите ще бъдат различни, не е необходимо. Натурален боята не само придава красив и ярък нюанс, но и прекрасно укрепва и лекува шевелюру.

За процедурата за оцветяване премина успешно, и средства, използвани за оцветяване на русых, светло русых, тъмни или кестени кудрей наистина дава добри резултати, трябва да се придържат към правилата за неговото прилагане. Да се постигне желания ефект, може само в случай, ако правилно изберете боя и да се следват инструкциите.

Използването на естествени съставки в съчетание с къна

С помощта на естествен оцветител, може безкрайно да се експериментира, промяна на цвят по свое усмотрение. В това ще ви помогнат доказани не едно поколение жени рецепти боядисване в домашни условия с помощта на съставки, които има във всеки дом.

Добавянето на различни компоненти в състава на средства, можете да постигнете различни нюанси. Всеки ще бъде по свой начин изглежда на различни момичета, но малко поэкспериментировав, можете да вземете индивидуален оттенък, който ще носите вие и никой друг.

 • За да получите ярко червен цвят, в каша от къна се добавя смлян карамфил.
 • За дълбок пурпурен цвят, добавете сок от цвекло.
 • Добавете цвят-жълт възможно с помощта на обикновен чай.
 • Направи златен цвят, по-тъмен и насыщеннее ще помогне на смляното кафе .
 • За да получите червеникав оттенък в боя се добавят какао на прах.
 • За златист оттенък може да се изсипва на прах, горещ екстракт от лайка.
 • За ярко-меден оттенък растителен продукт, отглеждани червено вино или чай от хибискус.
 • По-тъмна, гъста сянка да се провали, ако прах от листа лавсония се смесва с кисело мляко .

Защо да добавят в боя басму?

Този уникален продукт с естествен произход може да се комбинира не само с билки и други компоненти, използвани в домашни рецепти за красота, но и с още един натурален боя — басмой. Отново някой те ще ви помогнат да получите огнено-червен цвят, а някой ще получи красив шоколадов оттенък. Къна и басма, за да се получи желания цвят се смесват, наля вряща вода. След това, много, последователността напоминающую на гъста сметана, и се нанасят върху косата. Тук възниква въпросът, какви пропорции трябва да се спазват и колко се поддържа сместа?

 • За да оцветите косата си в кафяво на цвят, компоненти се смесват 1:1 и се държи около половин час.
 • За получаване на светло каштанового оттенък съотношението остава, но времето на приложение се увеличава два пъти.
 • За да получите кестенява къдрици, съставки на боята се свързват в съотношение 1:2 и се съхраняват състав не по-малко от час и половина.
 • Красив бронзов цвят се, ако съотношението е 2:1, а процедурата трае 1, 5 часа.
 • За да стане брюнетка, басмы се наложи 3 пъти повече, отколкото къна, а не се измива състава на 4 часа.
 • След боядисване със смес от тези две съставки, няколко дни не е препоръчително да се използва шампоан.

Резултатите от продължителната употреба на коса

Да се ползват с къна, без ограничения могат да бъдат тези, които тъмно кестенява коса, кафяви или кестенява. След боядисване, къдрици ще заблести както никога преди.

Обладательницам светли коса и блондинки се прилагат естествен оцветител трябва да става внимателно . Той може да даде неочакван ефект и вместо червени, къдрици могат да закупят едно канарче оттенък.

Червената може да стане тогава, когато оригиналния цвят – светъл, кафяво или тъмно кафяво. Наситеността на цвета зависи от състоянието на косата, естествен цвят, структура.

Къна за коса (за русых в частност) при редовна употреба, ще се промени цветът къдрици в зависимост от това колко дълго и интензивно използвате по боя. Първо нюанси ще бъдат по-леки с червено блясък, но след всяка процедура къдрици ще получите тъмно.