Време на съхранение на сместа е много важно — червена къна на тъмна коса отлежали не по-малко от 50 минути, червена къна на кестенява коса – не по-малко от 40 минути. Процесът на дългосрочна заличаване на сместа се извършва с помощта на оцетна вода – трябва да изсипете една супена лъжица оцет.

Червенокоси момичета винаги изглеждат ярки и привлекателни, им е трудно да не забележите в тълпата, а техните огнени къдрици чаруют и съблазняват. Но да благородния златен оттенък далеч не е лесно, го считат за най-голямото предизвикателство за цялата палитра от нюанси.

Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Снимка: с този цвят винаги ще бъде в центъра на вниманието

Изглежда той наистина е безумно красива, да получи червен, е много трудно, още по-трудно да го поддържа. В края на краищата, след изтичането на известен период от време направления започват да тускнеть, губи наситеността на цветовете и яркостта. За боядисване в такъв нюанс трябва да бъдат подготвени, при това се вземат предвид и вида на външен вид, и прическата, и цвят на кожата.

Основните характеристики на къна

Много жени мечтаят да променят сянката на своите къдрици, но така и не се образуват петна във връзка с факта, че повечето бои форми силно увреждат структурата направления. Това се отнася особено за огнени нюанси, които да се постигне съвсем лесно. Един от изходите е червена къна за коса, която е направена от естествени и натурални продукти.

Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Само къна е в състояние да даде най-красивите нюанси на огъня

Положителни качества

Къна има много предимства пред химическа боя:

 • Натурален състав позволява използването на средство за бременни и кърмещи майки.
 • Има лечебни свойства и не предизвиква алергични реакции.
 • Дъбилни вещества, влизащи в състава на къна, подхранват кожата воалите на главата.
 • Бори се с гъбичките и бактериите, като по този начин ликвидируя пърхот.
 • Възможност за създаване на различни нюанси.
 • Перфектно прикрива сива коса .
 • Придава траен цвят, който трае дълъг период от време.
 • Липсва амоняк и пероксид, чупене на структурата на косъма.
 • Най-ниската цена.
 • Омекотява косата и придава блясък , при това вместо балсам след измиване.
 • Лекота на използване — всеки, който желае ще може да се направи боядисване с ръце.
Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Резултат на процедура на оцветяване с къна

Къна има още много положителни страни. Най-важното е, че процедурата е много проста, а резултатът излиза ужасен. Къна за коса и червен цвят характеристики, позволяват да се сбогува с няколко години, а резултатът понякога отива толкова ужасен, че му може да се сравни с този, който е изобразен в реклами на различни устойчиви бои.

Технология на оцветяване

Не знаете как да се получи ярко-червен цвят на косата с къна – просто трябва да следвате всички правила.

Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Избирайте само качествени и прясно на прах

Инструкции е следната:

 1. Вряща вода се изсипва на прах, се опитайте да го вземете брой според дължината на вашите направления.
 2. Ако един продукт е качествен, то той ще се превърне в червени цветове . Да изсипете една супена лъжица ябълков оцет или лимонов сок, за да придадат допълнителен блясък и сияние шевелюре.
 3. В охладена маса може да се добави едно яйце – то ще ви помогне с лекота гребен къдрици, както и допълнителни подпитает.
 4. Ако направления на повредени и сухи, може да добавите една супена лъжица кисело мляко и масло от маслини . Едва след това се добавят компоненти, за да се придаде оттенък (по необходимост).
 5. Прилага средство е все още топло . Внимателно распределяйте сместа в корените и по цялата дължина, внимавайте, за да суспензия прокрасила всички направления.
 6. На прокрашенную шевелюру трябва да носят на специална държавна или увийте я с фолио и кърпа.
 7. Време на съхранение на сместа е много важно — червена къна на тъмна коса отлежали не по-малко от 50 минути, червена къна на кестенява коса – не по-малко от 40 минути.
 8. Процесът на дългосрочна заличаване на сместа се извършва с помощта на оцетна вода – трябва да изсипете една супена лъжица оцет на всеки литър вода.
 9. В продължение на три-четири дни не мийте главата си с шампоан, ако искате да резултат е устойчива .
Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

С помощта на този окрашивающего средства може да се постигне не само ярко червена на цвят, но цяла палитра от благородни и луксозни нюанси

Моля, обърнете внимание! Огнен цвят, който придава къна, изглежда много ярко, но, за съжаление, не винаги може да даде прядям този резултат, който сте си я измислили. Затова по-добре е предварително да тествате средство на незабележими прядке и вече след като оцветите цялата шевелюру.

Вариации на огнени къдрици

В случай, че все пак са решили да боядисате косата в червен цвят с къна, тогава ще трябва да се запознаете с модните тенденции, за да изглеждат свежо и оригинално. Така, днес на мода медни, златисти, червени и оранжеви нюанси. Можете да ги използвате като основен цвят, така и за създаване на акценти.

Ако имате бледа кожа и светли очи, ще трябва да избирате прасковени, карамельно-кехлибар, златисто-медни и пясъчно-бежови нюанси. Смуглокожим обладательницам своето внимание трябва да се обърне към наситените нюанси на мед, коньячно-златист, джинджифил цвят.

Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Къна не само ще даде прекрасен цвят, но и подпитает къдрици полезни вещества

Като цяло, боядисване на коса с къна в червен цвят – отговорен етап, защото си да си върне предишния цвят в такъв случай е почти невъзможно, а ако решите да смените огнен оттенък, а след това ще трябва да си просто боя върху тъмен тон. Освен това червеното далеч не всички в лице, и често изглежда изкуствено и смешно.

На първо място такъв цвят ще отговарят представители на есенния цветотипа, къдрици, които по природа имат приятен златисто-оранжеви отблясъци.

Да Не забравяме, че шевелюра всеки е индивидуална, а следователно и резултатът може да се различават. Така, например, тези момичета, които са естествени къдрици с червено и нотки на мед, след боядисването само малко си променят цвета, само го подчертава и мъничко осветлив. Това трябва да се вземат предвид. Също така и за момичета със светла шевелюрой по-добре да изберете трици, златисти тонове, а темноволосым – наситено червени, медни, кестенява.

Но ако вие не планирате да оцветите цялата шевелюру в червен цвят, а само с помощта само на отделни прядки, трябва да се обърне внимание на тези нюанси, които чудесно се съчетават с този тон, до такава включват – златист, червен, светли тонове на червени и кафяви.

Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Момиче-есен изглежда особено елегантно обзаведени, с червено цвят

На първо място отталкивайтесь от тези цветове, в основата на които ще бъдат в жълто. Така може да изберете различна цветова гама от няколко нюанса, което позволява да се създаде невообразимую игра на цветове в косата си.

Основният проблем червени тонове остава нерешен, и не зависи – боядисване е направено с помощта на къна или друга боя. Нито една търговска марка, така и не измислих начин как да подкрепят яркостта и наситеността на цветовете. С червено тон, било той червен, меден, златист — особено всичко тъжно – той бързо се отмиват, като накърняват или и бледнее.

Моля, обърнете внимание! За да се удължи живота на цвета, трябва постоянно да се поддържа яркостта си. За това има много средства, например, може да използвате различни тоници, устни, оттеночные шампоани и дори пяна. Изберете светлобежов или червен цвят. Използването на тези средства е много просто, а шевелюра ще изглежда забързан, сияеща и блестяща за по-дълго.

Също така на наситеността на цветовете и влияе комбинация с различни билки, освен това действа самият процес на боядисване.

Изход

И не забравяйте, че използвате хну не се препоръчва в случай, че шевелюра преди това в най-близкия период поддавалась химическа боя. Също така е важно да запомните, че след химическата вълна къдрици ухватывают цвят мигновено, така че дръжте под око времето стои смес на прядях.

Боядисване на коса с къна в червен цвят: правила за ползване, технология на лакиране, нюанси

Такъв начин може да предизвика много спорове, но забеляза той точно ще бъде!

Сега вие знаете как да боядисате косата си с къна в червен цвят, да се надяваме, че новият имидж ще ви даде смелост и увереност, които са присъщи на червено бестиям.

Видео в тази статия ще ви помогне да получи липсващата информация. Успешни експерименти!

Ако искате да благодаря, добави усъвършенстване или възражение, задайте въпрос от автора – добавете мнение!