Трудно ли е да изпълнява студено полагане на косата вълни от себе си? Заслужава да се отбележи, че е студено полагане основно е насочена към мека, тънка коса, най-често преки или едва вълнообразни.

Мека, гладка ретро-вълна за известно време останали в сянка, но мода циклична и тенденции на последните десетилетия отново на върха на популярността. Сега на червения килим може да се види не само закръглени обемни къдрици, които създават ефект на небрежност, но и елегантни, кокетни къдрици единен мембрана, често уложенным на една страна. Трудно ли е да изпълнява студено полагане на косата вълни от себе си? Какви характеристики притежава такава прическа?

БЪРЗА НАВИГАЦИЯ НА СТАТИЯ

Основните нюанси полагане без термични уреди

Основната причина, поради която е студено полагане остава актуална което вече десетилетие е нейната безвредност за коса. Разбира се, този момент е относителен, тъй като никой не е отменен използването на стайлинговых средства, а това значи, все пак някои щети на косата се нанася, но той е значително по-малко, отколкото при термическом въздействие. Така че тази прическа може да се извърши дори и за слаби, тънки прядях, които незабавно да реагират на контакт с горещи повърхности и се нуждаят от следващо оползотворяване.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Недостатък при тази методика — ниска устойчивост. Разбира се, в нея могат да се повлияят от избора на мус, гел и/или лак с екстра-силно фиксиране, но това перечеркнет всички визуална оживление. Ако тя е приоритет, трябва да се подготвят за това, че след 5-6 чаени прическа ще загубят първоначалния си вид.

По-рано за еластичността и гъвкавостта на косата се третира с отвара от ленено, който е работил като слабо стайлинговое средство. Днес с тази цел, използвайте пяната, ако е необходимо поставете натурални, естествени вълни, и гел — за ярка, театрален начин. На финала непременно да се лекуват с прическата с лак, приглаживая на космите, както и майстор може да прибегне към специални глиц във формат аерозол. Обаче с това е важно да се наблюдава внимателно и да не се прекалява.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Заслужава да се отбележи, че е студено полагане основно е насочена към мека, тънка коса, най-често преки или едва вълнообразни. Твърди, пореста, ситно къдрава значително по-лошо се поддават на този метод на моделиране, в следствие на което ги предварително съдържащите.

Обаче устойчивост при тази структура става още по-ниски, в следствие на което студени вълни твърди косми са поставени само за театрален начин, когато неподходящи връщане към първоначалното състояние да попречи на голямо количество гел.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Най-добре е да оформите вълни на къдрици до раменете или по-горе: ако косата е по-дълга, с тях няма повече усложнения и за самата прическа изисква много време. Освен това, традиционен ретро образ е построен точно на къси прическите. Въпреки това, това не пречи на голливудским красавицам с дълга коса демонстрира вълна на единен хидроизолацията, наставка, защо и дали тази прическа е алтернативно име „в холивуд вълна“.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Също така трябва да се разбере, че студената ондуляция не се извършва в скъсани прическите, тъй като краищата им по цялата дължина да стане выбиваться, добавяйки начин на неряшливости, и това е трудно да се прикрие дори и голямото количество гел.

Как да се извърши традиционната студено полагане в домашни условия?

Класическа техника включва използването на дълги скоби-уточек, лишени скилидки, гребени-гребен с чести зъби, а също и дръжка-игла, която е много удобно да добавят последните щрихи. Също така са задължителни стайлинговые средства, за които споменах по-горе, и хидратиращ спрей.

  • Измийте главата си или, ако тя е абсолютно чиста, намокрете изцяло с вода и прочешите всички платно на косата. Разделете го вертикални пробором на 2 части: дали те ще бъдат равни или не — роля не играе. Обаче първоначално ретро прическа предполагаше страничната раздяла, която е подходяща абсолютно всяка форма на лицето.
  • Третирайте една и част от косата, която е по-голяма, ягодова пяна или каймак, но се уверете, че средства не са били незабавно схватывающимися — направление, с която ще се извършва работа, трябва да са много еластични, не е твърда. При необходимост сбрызгивайте си хидратиращ спрей за размягчать.
  • Усърдно прочешите направление, извеждайки я обратно, за сметка на това леко приподнимется, и заключете в основата на плоски скоби . Определете показалеца си на разстояние 3 см от пробора, почти успоредно на него, с лек наклон. Сложи четка за коса-гребен за преди пръст (за себе си), издърпайте го към челото, като по този начин поставянето и самата направление в лице. Премахване на гребен, трябва да бъде леко повдигната коса, оформяне на високи корони. Колкото по-висок ще бъде, толкова по-добре ще се окаже устойчивост прически.
  • Осигуряването на короните между показалеца и средния пръст, въведете близо до него скоби-уточки, преместете пръстите на 2-3 см от тях. Поставете по-близо до себе си преди крайната скоба, четка за коса, дръпна я на челото, връщането на косата си. Отново плавно движение формирайте крони, обозначьте го с помощта на скоби.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Повтаряйте смяна на посоки кичури напред и назад, до самия си край, а на върха на подверните в лице и навътре, като с помощта на допълнителна капка гел или мус. Внимателно подсушете с получената прическа или в естествени условия, или сешоар в режим на студен въздух (значително по-бързо).

Само след като направление изсъхне напълно, с нея се снима клипове и да се лекуват с повърхност с лак. Струята трябва да ръководи от разстояние 35-40 виж, едновременно с това приглаживая выбивающиеся космите облегалка или рукоятью гребени.

Важен нюанс — скоби, заключване на короната от двете страни, трябва да бъдат разположени почти успоредно един на друг. Дължината им се подбират на около половината от ширината на работната нишка.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Също така следва да се има предвид, че класическата прическа притежава 5-та (най-малко) вълни от началната страна (там, където косата е повече), и 3-ма (минимум) с другата.

"Холивудската вълна" в комбинирана техника: съвети от професионалисти

Тъй като традиционната техника отнема много време и изисква много сръчност и умение, понякога трябва да прибегне до някои хитростям. По-специално, студена стайлинг на коса може да се комбинират „пальцевую“ технология и използването на термичен уреда — машата. Те са тук, за да играе ролята на своеобразен „контур“, или „съвети“, която улеснява работата.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

  • Както и за традиционния алгоритъм, намокрете и подсушете я с кърпа направления, счупи всички платно вертикални странични пробором, започнете да се изпълни тази страна, която обем.
  • Нанесете върху нея мус, разделете на 3-4 широки части. Всяка от тях завейте на плойку, както следва: поставете пръчката успоредно на главата, причината почти до най-корените на направления, намотайте навийте на него до самия връх отгоре. На върха на плойки трябва да се гледа от лица.
  • След като направление ще бъде завита, подхватите си клип изстине. С такава технология накрутите цялата страна, оставете я да изстине и да махнете скоби. Внимателно срешете платно, за да го създаде единна вълна — това е вашата „съвет“, който бързо ще направите косата си.
  • Също така поставете показалеца на 3-4 см от пробора, гребен средата направление на лице: тя трябва да е лесно тук да отида, тъй като плойка вече си зададе посоката. На средния пръст направете крони, гребен пред него дръпнете косата назад, поставяне на корони от двете страни скоби.

По-нататъшната работа, произведени по традиционна технология, така че не се нуждае от повторение. По същество това е една и съща за стайлинг на коса студен начин, но с предварителна наметкой всички стъпки за създаване на кронов.

За да е готова прическа не е стабилен за 2-3 часа, а значително по-дълго, трябва да се заключва невидимками. Правят го от вътре, за да крепежни елементи не са блокирани в предвид: завод под вълна в местата на излизане на лицето и от него (не и до точката на крон!), прошивающим движение (бода) улавят част на косата с активна направления и на тези, които са близо до главата. Дължина невидимки трябва да бъде по-малка от ширината на вълната.

Специалистите съветват да се обърне внимание на това, че вълната трябва да бъде хармонично: активен (голяма) започва да се изправи, а пасивна (по-малката), първо се извършва от едно лице. Тогава не ще бъдат разбити S-line.

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина Студена стайлинг на коса на вълни: няколко начина

За да обобщим, трябва да кажем, че капитанът на студено полагане препоръчва се на себе си, а за майка ми, подружке, сестра или учебна главата. Тази техника е много по-трудно проста вълна на маша за къдрене или изправяне, така че изисква предварително отработване под традиционния ъгъл (от позицията на съветника). И ако вие се съмнявате в неговите умения, първите проби изработим без муса, пяна и гел — използвайте само хидратиращ спрей: той не ще даде на косата зацементироваться твърде бързо, вследствие на което можете да се коригира прическата си до финала.